/ Thinkstock/Getty Images
Белгийските власти затварят до 7 ноември няколко международни паркинга за товарни автомобили, където често се засичат престъпления, извършвани от мигранти. Това съобщават местни медии след вчерашните новини за открития във Великобритания хладилен камион с 39 човешки трупа, предаде БТА.

От мярката са обхванати десетина паркинга по западната белгийска граница, както и в районите на Брюксел, Лиеж и Гент. Тези паркинги се затварят за ползване от товарни превозни средства в часовете от 20.00 ч. до 7.00 ч., уточняват властите. Допълва се, че въпреки отдавна предприетите мерки на полицията, не спират случаите, в които мигранти се опитват да се качат в спрели камиони, за да достигнат до Великобритания, или обират превозните средства и водачите.
 

Започна разпознаването на 39-те тела, открити в камион на Острова (ВИДЕО)


Белгийските медии тази сутрин потвърждават информацията, че камионът, открит вчера във Великобритания, е преминал през пристанището в Зеебрюге. В следобедните часове вчера се появиха съмнения във фламандската преса, която цитира общинските власти в пристанищния град. Според тях първоначалната проверка отхвърлила данните на британската полиция, че контейнерът е преминал през Зеебрюге. Изразени бяха предположения, че товарът всъщност е преминал през Франция, а по-късно бе уточнено, че за да достигне до британското пристанище Пърфлийт, може да е бил натоварен само в Зеебрюге или Ротердам.
 

Откриха 39 тела в камион във Великобритания, вероятно е български (ВИДЕО/СНИМКИ)



Местният съюз на превозвачите оспорва предприетите от властите мерки за частично временно закриване на паркингите и пояснява, че така водачите няма къде да спират за определената по закон почивка. По техните думи новите обстоятелства налагат водачите да спират за почивка в аварийните ленти, което е опасно и незаконно.