Според разследващите камионът е пристигнал от България
Откриха 39 трупа в контейнер на камион в индустриален парк в град Грейс във Великобритания. Ранните индикации предполагат, че жертвите са 38 възрастни и един тийнейджър.
Шофьорът е бил арестуван. Според британски медии, той е на 25 години и е от Северна Ирландия. 

„Вярваме, че камионът е от България и влязъл в страната през Холихед в събота, 19 октомври. Работим в тясно сътрудничество с нашите партньори, за да разследваме инцидент", каза Андрю Маринер, главен началник на полицията, съобщиха британски медии.

Според британският вестник "Телеграф" камионът е бил регистриран в България.

Полицията заяви, че са сигнализирани от бърза помощ малко преди 1:40 ч. след откриването на контейнер за камиони с хора вътре в Индустриалния парк Уотърглейд
 

Посолството ни в Лондон проверява информацията за инцидента с намерени мъртви хора в камион във Великобритания. Към момента Министерството на външните работи не разполага с информация относно публикации в британски медии за намерени мъртви 39 души в камион, за който се твърди, че е дошъл от България във Великобритания. Това се посочва в съобщение на МВнР.
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че е потресен от новината за 39 тела, намерени в камион източно от Лондон, предаде Ройтерс.
"Потресен съм от трагичния инцидент в Есекс. Получавам редовни доклади от вътрешното министерство и ще работим в тясна връзка с полицията на Есекс, за да се установи какво се е случило. Мислено съм с всички, които са загубили живота си и с техните близки", заяви Джонсън.

Британската вътрешна министърка Прити Пател заяви, че е шокирана и покрусена. "Полицията на Есекс е арестувала едно лице и трябва да й дадем възможността да проведе разследването си", написа тя в Туитър.
nova.bg, БТА