/ ThinkStock/Getty Images
Нарастващите нападения с нож от мигранти в Германия станаха повод градът Котбус в източната част на страната да откаже да приема повече бежанци. Тревогите от тези престъпления се увеличиха, след като вчера 24-годишна жена беше намушкана с нож и още е с опасност за живота. Според полицейски съюз в Германия нападенията с хладно оръжие се увеличават и най-често са извършени от чужденци.

Един убит и трима ранени при нападение с нож на жп гара до Мюнхен

Пострадалата жена и гаджето ѝ се скарали с трима тийнеджъри от Сирия. Когато спорът ескалирал, жената се опитала да се намеси, но един от чужденците я пробожда с нож. В същия ден, 15-годишен ученик също е наръган с нож, а ден по-рано разпра между две групи мъже приключва с 3-ма наръгани от мъж от Афганистан.

„Ножовете стават все по-дълги, а нападателите все по-млади. Броят на нападения с нож, извършени от получили убежище нараства постоянно“, констатира Алис Вайдел, един от лидерите на парламентарната група на „Алтернатива за Германия“, чрез съобщение във Фейсбук.

1 жена е убита и 12 са ранени при нападението с нож в мол Пекин

Ето какво каза и Оливер Малхов от Полицейския съюз в Германия: „Тревогата на съюза отразява това, което нашите колеги ни съобщават. А те наблюдават увеличение на нараняванията с нож“.

Мъж рани с нож хора в Мюнхен (СНИМКИ/ВИДЕО)

Германски психолог обясни, че най-често те са предизвикани от чужденци. Серията от нападения стана повод крайно десните партии в Германия да разкритикуват отново настоящото правителство и политика им за бежанците.