Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин
Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин / БГНЕС
Започна срещата на президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин, предаде ДПА. Путин пристигна в президентския дворец в центъра на финландската столица за срещата с Тръмп. Руският президент беше посрещнат от финландския президент Саули Нинистьо и съпругата му Йени Хаукио, посочва ТАСС.

Доналд Тръмп коментира в серия от туитове отношенията с Русия

Путин пристигна в президентския дворец направо от летището. Той е придружаван от външния министър Сергей Лавров и помощника си Юрий Ушаков.
Тръмп, който е в Хелзинки от вчера, тръгна от хотел "Хилтън Каластаянторпа" и се отправи към президентския дворец за срещата с Путин.

Американският президент трябваше да тръгне от хотела в 12,40 ч. местно време, но заради по-късното пристигане на руския президент във финландската столица това стана чак в 13,37 ч.
Тръмп дойде на мястото на срещата с около 20 минути след Путин. Американският президент, придружаван от съпругата си Мелания, беше посрещнат на входа на президентския дворец от Нинистьо.

Тръмп е придружаван от съветника си по националната сигурност Джон Болтън, държавния секретар Майк Помпейо и говорителката на Белия дом Сара Сандърс.
БТА