Уцелено е училище
Двама души са загинали, а шестима души са ранени при ракетен обстрел от Северна Сирия по района на град Каркамъш в турския окръг Газиантеп, предаде телевизия ТГРТ Хабер.

Четири ракети, за които се съобщава, че са изстреляни от членове на ПКК/СЗН (Турция разглежда като една и съща терористична организация Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) - бел.ред.), са паднали в Каркамъш, като едната е уцелила училище. Ударени са били също две къщи и един камион.

Над 30 убити при турски удари в Сирия

Валията на окръг Газиантеп Давут Гюл съобщи, че при нападението са били убити двама души, а шестима са ранени, като състоянието на двама от пострадалите е тежко.

Рано в неделя Турция започна въздушни удари по позиции на кюрдските бойци в Северна Сирия и Северен Ирак, а кюрдските сирийски Сили за защита на народа (СЗН) се зарекоха, че турските атаки няма да останат без отговор. Повод за турската операция е бомбеното нападение в Истанбул на 13 ноември, при което загинаха шестима души. Анкара обвинява за атентата ПКК и СЗН.
БТА