/ ThinkStock/Getty Images
Георги Семерджиев е задържан от испанските власти при полицейска операция и проверка в Барселона. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя припомни, че в дома на Семерджиев в Испания бяха открити издирваните повече от 5 месеца семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Вилата, в която са се укривали Ветко и Маринела Арабаджиеви в Испания (ВИДЕО)

„Софийската районна прокуратура извърши спешни действия по разследването и вчера издаде европейска заповед за арест на Георги Семерджиев. Днес сутринта испанските власти са установили Семерджиев в Барселона, лицето е задържано и в момента е в арест“, заяви говорителят на главния прокурор.

Арнаудова обясни, че Софийската районна прокуратура е започнала разследване за това, че Георги Семерджиев е помогнал на семейство Арабаджиеви да осуетят издирването им по европейска заповед на арест, като им е предоставил жилището си.
 
По думите ѝ, конкретната дата, от която те са ползвали услугите на Семерджиев, ще бъде установена по време на разследването.

Какво разказа бившият собственик на имението, в което задържаха Арабаджиеви? (ВИДЕО)

На 7 март Софийската районна прокуратура е започнала разследване за укривателство срещу Георги Семерджиев.

Преди ден е била издадена и европейска заповед за ареста му. Така днес, малко след 10:30 ч., при редовна проверка на полицията Семерджиев е бил арестуван.

Прокуратурата ще разследва Георги Семерджиев за укриването на Ветко и Маринела Арабаджиеви

Арабаджиеви бяха арестувани в четвъртък след 6-месечно издирване по искане на българската прокуратура.

Двамата са обвинение за пране на пари и данъчни измами.
агенция „Фокус“