Психично болен мъж, а не терорист е извършил нападението с брадва на гарата в Дюселдорф, при което бяха ранени 7 души, съобщиха германските власти. Трима от ранените остават в критично състояние. Нападателят е задържан и идентифициран. Мъжът е 36-годишен мъж от бивша Югославия. Той е действал сам и най-вероятно има психически проблеми.

Нападение с брадви на гарата в Дюселдорф (СНИМКИ/ВИДЕО)

Инцидентът стана снощи малко преди 21 часа на железопътната гара в Дюселдорф. Във вагон на един от влаковете мъжът, въоръжен с брадва е нападал напосоки хората и е успял да рани седем души, трима от които  сериозно.

нападение в Дюселдорф
БГНЕС

След подаването на сигнала последва мащабна полицейска акция, в която се включиха и хеликоптери. Полицията евакуира хората от гарата, а движението на влаковете бе временно спряно. Правоохранителните органи съобщиха, че нападателят е на 36 години, живее в близкия град Вупертал, а родом е от бивша Югославия.

нападение в Дюселдорф
БГНЕС

 Екипите, претърсващи района около гарата, са открили брадвата, с която са извършени нападенията. Мъжът е действал сам, няма данни нападението да е терористичен акт.

нападение в Дюселдорф
БГНЕС

Самият извършител на атаката също е ранен, при това сериозно, след като при опит да избяга от местопрестъплението е скочил от мост. Задържан е и е настанен в болница. Състоянието му не позволява да бъде разпитан от следователите,  се казва в разпространеното от властите съобщение.

нападение в Дюселдорф
БГНЕС


В социалните мрежи атаката бе осъдена, като хората отново насочиха вниманието към ислямистите, въпреки твърдението, че нападателят не е терорист, а има психически проблеми.