Крис Браун
Крис Браун / Gulliver/Getty Images
Американският певец Крис Браун и други двама души бяха задържани, след като жена се оплакала, че била изнасилена, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на полицията в Париж.

Официален представител на полицията уточни, че оплакването е подадено в полицейски участък в 17-и район във френската столица. Единият от другите двама задържани е бодигард на певеца. 
По-късно Крис Браун е бил освободен, но случаят все още се разследва, предадоха информационните агенции, като цитираха прокуратурата на Париж

Браун, неговият бодигард и негов приятел са били задържани, след като 24-годишна жена се оплакала, че е била изнасилена в апартамент на певеца в хотел "Мандарин Ориентал" в нощта на 15 януари. Жената твърди, че е срещнала мъжете в нощно заведение в Париж по-рано същата вечер.

В публикация на страницата си в Instagram певецът категорично отхвърли тези обвинения. "Искам да стане пределно ясно...това не е вярно. Това е толкова непочтително за моята дъщеря и моето семейство и е против моя характер и морал!!!!", е написал 29-годишният Крис Браун. Крис Браун не за първи път има проблеми със закона. През 2009 година той беше осъден на 5 години пробация и 180 дни обществено-полезен труд заради побой над бившата си приятелка Риана. След това изпълнителят влезе зад решетките, тъй като беше изгонен от клиниката за рехабилитация. 

През 2016 г. Браун бе арестуван в Лос Анджелис, след като жена се оплака, че насочил срещу нея пистолет, припомня Ройтерс.

Присъдата за изнасилване във Франция е 15 години затвор, отбелязва агенцията. 
БТА