Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп направи неочаквано посещение на американските войници във военновъздушната база Баграм в Афганистан по случай Деня на благодарността, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп пристигна в базата малко след 20:30 ч. местно време и прекара там повече от два часа и половина. На журналистите бяха дадени строги инструкции да не разгласяват визитата от съображения за сигурност на президента.
 


По подобен начин и вицепрезидентът Майк Пенс посети със съпругата си американски военнослужещи в Ирак - в навечерието на Деня на благодарността.

Американският лидер направи визитата в повратен етап от президентския си мандат - на фона на набиращото скорост разследване за импийчмънт.

Тръмп подписа закон в подкрепа на продемократичния лагер в Хонконг

Доналд Тръмп се срещна с афганистанския президент Ашраф Гани, който присъства на речта на президента пред войниците в базата Баграм, предаде АФП.

Тръмп каза, че САЩ водят преговори с талибаните и те са готови да приемат спиране на огъня. "Ще видим какво ще стане", заяви президентът. Той каза, че продължава да изпълнява плана за намаляване на американските войници в Афганистан до около 8600 души, като заяви пред придружаващите го журналисти, че броят им ще бъде намален "съществено". Все пак САЩ ще трябва да останат в страната "докато постигнем сделка, или до пълна победа", добави Тръмп.

Американски войник е убит в Афганистан

Американският президент и първата дама Мелания Тръмп направиха подобна визита за Деня на благодарността миналата година в Ирак. Преди няколко дни американските войници в Ирак посети и вицепрезидентът Майк Пенс.
БТА