Взрив в град Джанкой, намиращ се в северната част на Кримския полуостров, е унищожил руски крилати ракети "Калибър" при превозването им с железопътен транспорт". Това заяви украинското министерство на отбраната.

Властите в Крим опровергаха информацията, като заявиха, че е имало нападение с дронове от украинска страна, но не са били нанесени щети на железопътната линия и  инфраструктурата в северната част на полуострова.

Ракетите, предназначени за изстрелване от наземни кораби на руския Черноморски флот, са имали оперативен обсег от повече от 2500 километра на сушата и 375 километра в морето, допъват от Главното управление на разузнаването към украинското министерство на отбраната. 

Путин изненадващо пристигна в Крим 

"В околностите на Джанкой се е активирала системата за ПВО. По предварителни данни отломките са повредили къща и магазин. За съжаление един човек е ранен", заяви губернаторът на Крим Сергей Аксьонов.

Целта на всички свалени в над Крим дронове са били граждански обекти, тъй като наблизо няма военни съоръжения. Същевременно всеки дрон е съдържал експлозиви и шрапнели.
Николай Велев/БТА