Украйна обвини руските сили за нанесени удари близо до ядрен реактор на Запорожката атомна централа, която е под руска окупация от началото на войната в Украйна, предаде Франс прес.

"Има сигнал за три удара тази вечер близо до един от ядрените реактори", обяви в "Телеграм" украинската компания "Енергоатом", която по принцип управлява украинските ядрени централи.

"Съществуват рискове от изтичане на водород и пулверизация на радиоактивни субстанции. Опасността от пожар е висока", според същия източник, който не споменава на първо време за жертви.

Междувременно Русия отхвърли обвиненията, че носи отговорност за ударите, нанесени близо до ядрен реактор в Запорожката атомна централа в Украйна и обвини на властите в Киев в "ядрен тероризъм", предаде Франс прес.

"Украински въоръжени формирования извършиха три артилерийски удара по територията на Запорожката атомна централа и град Енергодар", се казва в изявление на руското министерство на отбраната. В него международните организации са призовани да осъдят "престъпните действия на режима на Зеленски, който извършва ядрен тероризъм".
БТА