/ БТА
Още от ранни зори в украинската столица вият сирени. Сигналите за опасност събудиха и жителите на много други градове в Украйна, която от вчера е обект на нападения от страна на Русия. От сутринта в Киев се чуват експлозии, обявена и е въздушна тревога след руски ракетни удари.

Украйна
БТА

Общинските власти призоваха хората да отидат в най-близките убежища. Във Фейсбук украинската армия заяви, че ракети са били изстреляни по Киев, като две от тях са били унищожени във въздуха от украинските сили.

Украйна
БТА

След падането на руски изтребител е избухнал пожар в 9-етажна жилищна сграда на ул. Кошица. Това е станало около 04:20 часа сутринта. "Вероятно има много жертви сред мирното население!", написа съветник на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко в Telegram.

Зеленски: 137 са жертвите от началото на руската офанзива
 

Киев
Украинска служба на извънредните ситуации

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че трима души са били ранени при падането на отломки от ракети в жилищен квартал в югоизточната част на столицата. На снимка, публикувана от Кличко, се вижда как двама пожарникари стоят пред горяща сграда. Има опасност от рухване на жилищния блок.


По късно президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че най-малко 137 украинци са загинали от началото на руската офанзива, предаде Франс прес.

"137 герои, наши съграждани" загубиха живота си, съобщи украинският лидер във видеообръщение, публикувано на сайта на украинското президентство.
 


Войната продължава: Силни експлозии в центъра на Киев

Зеленски каза още, че 316 украинци са ранени при сраженията