Най-малко 26 души са убити при експлозия на кола бомба по време на среща между бойци от талибанското движение и от афганистанските сили за сигурност, събрали се да празнуват края на Рамазана в градчето Гази Аминула Хан от източната провинция Нангархар, предаде Ройтерс.
 
Примирие: Афганистански войници и талибани се снимат прегърнати (СНИМКИ)

Поне 16 са ранените. Агенцията се позовава на Атаула Хогиани, говорител на местния губернатор. По данни на телевизия "Толо нюз", цитирана от ТАСС, сред жертвите има талибани, правителствени войници и мирни жители.
 

БГНЕС


Десетки загинали и ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Според полицейския началник в провинцията Гулам Санайс Станикзай става дума за самоубийствен атентат. Той съобщи за 11 убити и 12 ранени, посочва АП.
 
Талибаните заявиха, че самоубийственият атентат не е тяхно дело.
 

БГНЕС


Най-малко 20 убити при атентат с кола бомба край стадион в Афганистан

На 7 юни афганистанският президент Ашраф Гани обяви едностранно примирие с талибаните от 12 до 19 юни по случай мюсюлманския празник Айд ал Фитр, който бележи края на свещения месец Рамазан. Талибаните също обявиха тридневно спиране на бойните действия, но подчертаха, че то изключва чуждестранните сили.
 
Януари: Близо 100 са жертвите на атентата в Кабул, ранените са над 160 (ВИДЕО)
 

БГНЕС, архив


Днес президентът Гани обяви, че удължава примирието и помоли талибаните да направят същото. Той не посочи срок и уточни, че подробностите ще бъдат съобщени по-късно, информира АФП. От президентската канцелария обявиха също, че в знак на добра воля от затвора ще бъдат освободени 46 талибани.
БТА