/ БГНЕС
Двама души са ранени при атака с нож в близост до бившата редакция на сатиричния вестник „Шарли Ебдо“. Вече има един задържан за случая, предадоха световните агенции.

Джихадист получи 30 г. затвор за нападение в Ница

Парижките власти първоначално са мислели, че нападателите са двама, но сега разследват версията само един човек да е замесен.

Все още не са ясни нито мотивите за нападението, нито дали има връзка с „Шарли Ебдо“, който си премести редакцията след джихадистките атаки през 2015 г.

Нападението идва три седмици след като 14 души с предполагаеми връзки с френски ислямисти, които атакуваха редакцията на "Шарли Ебдо" през 2015 г., се изправиха пред съд в Париж. Жертвите на атентата бяха 12.

МВнР: Няма пострадали българи при нападението в Париж

Френската национална антитерористична прокуратура се заема със случая. Разследването ще е за опит за убийство, свързано с тероризъм и с терористична организация.
Според актуализирани данни ранените в атаката са двама. По-рано бе съобщено за четирима ранени.

Един заподозрян бе арестуван в района на Операта на Площада на Бастилията, недалеч от мястото на атаката. Полицията каза, че друг заподозрян не се издирва, но френското радио "Франс енфо" съобщи, че във връзка с атаката е извършен и втори арест. Информациите, че в района на нападението може да е имало и взривно устройство, не се потвърдиха.

Заради атаката зоната около бившата редакция на "Шарли ебдо" беше отцепена, а пет учебни заведения получиха разпореждане да не пускат децата навън. /Габриела Големанска/