/ iStock/Getty Images
Вълк е заподозрян, че е нападнал кенгуру в кошара в Северна Белгия, едно животно е убито, а друго е ранено, пише местният вестник "Soir", позовавайки се на екологичната организация „Landschap”, грижеща се за диви животни.

Инцидентът е станал в сряда вечер в градчето Бален край Антверпен, съобщи РИА Новости. Нападнатите кенгурута пребивавали в градината близо до къщата на собственика.

Китай клонира полицейски кучета (СНИМКИ)

Според експерти от „Landschap” и кампанията им „Welkom Wolf” ("Добре дошъл, вълк"), нападението е извършено от вълка Август, който е бил забелязан в района на общината във вторник.

Според наблюденията на натуралистите през последните няколко седмици хищникът е нападнал и няколко овце, принадлежащи на местни фермери.

Гладни вълци тормозят цяло село (ВИДЕО)

Говорителят на „Landschap” Ян Лос е убеден, че вълкът е нападнал кенгуруто. „Вълкът се е промушил през дупка в оградата и е завлякъл кенгуруто“, каза той пред медиите, като добави, че това е познатият им Август или, по-малко вероятно, новодошъл вълк, който се е появил в региона.

ДНК проби от мястото на нападението бяха изпратени в Института за изследване на природата и горите, който трябва да потвърди версията за нападението.
БГНЕС