/ БГНЕС
Той заяви, че неведнъж е разговарял с Радев и Орбан
Александър Вучич коментира вчерашното изявление на унгарският премиер Виктор Орбан, че Унгария ще разглежда всеки саботажа на южния газопроводен коридор като повод за война. Сръбският президент се надява, че няма да се стигне до подобна развръзка, съобщи „Данас“.

Надявам се, че на никого няма да хрумне, че такова нещо е възможно. Няколко пъти съм говорил с него за това (има се предвид Орбан - бел. ред.), както и с президента на България и няма индикации, че подобен сценарий е възможен“, каза Вучич.

Интерконекторът между Сърбия и България ще е готов до следващия отоплителен сезон

Президентът на Сърбия добави, че подобно на унгарския премиер, смята, че газовият поток е от критична важност за региона и всяка атака срещу него би предизвикала катаклизъм.

Припомня ме, че на 30 август Виктор Орбан заяви, че заедно с президента и премиера на Сърбия ще разглеждат всеки саботаж срещу газопроводния коридор като повод за война и като терористична атака и ще реагират незабавно. Орбан призова за отказ от подобни планове, без да разкрива към кого точно е било отправено предупреждението му, като уточни, че това не е Кремъл.