Все още идентифицират втория нападател на църквата във Франция
Все още идентифицират втория нападател на църквата във Франция / БГНЕС

Вторият участник в нападението на църквата в Сент Етиен дю Рувре бил издирван от няколко дни от полицията, съобщи френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве, цитирана от ТАСС. Телевизията се позовава на източници, близки до следствието.

Очаква се официално потвърждение, че френската полиция поне от пет дни е издирвала втория терорист, който може да е Абдел Малик П.

Папа Франциск: Светът е във война, но това не е война между религии

Издадена е била заповед за издирването му като лице, представляващо особена заплаха за сигурността на страната, и което може да подготвя терористичен акт, посочи телевизията.

Полицията работи по идентифицирането на втория терорист. При претърсване на жилището на първия, разпознат като Адел Кермиш, било намерено лично удостоверение на 19-годишен младеж на име Абдел Малик П., жител на департамента Савоа (Източна Франция).

С убийството на френския свещеник "Ислямска държава" опитва да разпали "война на религиите"

Тъй като при операцията за неутрализиране на нападателите вторият терорист бил улучен с няколко куршума в лицето, не може да се потвърди, че личният документ е негов.

Оланд: Заплахата на ислямисткия екстремизъм за Европа никога не е била толкова сериозна

Няма негови отпечатъци в базата данни на полицията, жандармерията и специалните служби, тъй като не е извършвал правонарушения. Очакват се резултатите от извършващите се ДНК-анализи.

Източник: БТА