/ iStock/Getty Images
Властите в Ухан, град станал епицентър на новия коронавирус в Китай, възнамеряват да открият още 19 временни болници за заразените с болестта. Това съобщи днес на пресконференция първият заместник-кмет на града Ху Ябо, цитиран от ТАСС.

"Въпреки положителните промени и намаляването на броя на ежедневно регистрираните случаи на болни, а също така на лица с висока температура, ситуацията все още остава сериозна. Броят на заразените с всеки ден значително се увеличава и са крайно необходими допълнителни места в болниците", поясни той.

Ху Ябо обеща властите "да увеличават потенциала на болниците за прием на още по-голям брой пациенти".

29-годишен лекар почина от коронавирус в Ухан

Според официалните данни в Ухан вече действат 13 временни болници, пригодени да приемат повече от 13 300 пациенти. Към 25 февруари броят на местата в болниците е планирано да достигне 30 000.

В Ухан броят на заразените с коронавируса за цялото време на неговото разпространение превиши 45 300 души. От тях повече от 6200 са оздравели.

В китайските затвори има около 500 заразени с новия коронавирус

Смъртността от вируса е 3,71 процента. За последното денонощие броят на новорегистрираните случаи се увеличи с 319 души, отбелязва ТАСС.
БТА