Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева / БГНЕС, архив
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева завърши работното си посещение в Канада и пристигна на летище "Ла Гуардия" в Ню Йорк, където ще се включи в състава на водената от премиера Бойко Борисов българска делегация за 73-ата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на Обединените нации (ОС на ООН), съобщи министерството на външните работи.
 
Бойко Борисов ще изнесе реч от трибуната на ООН

Захариева ще проведе редица двустранни и многостранни срещи със свои колеги външни министри от цял свят. В програмата й е включено участие в неформална среща на външните министри на страните-членки на ЕС, както и вечеря на министрите на външните работи от трансатлантическата общност.
 
На 26 септември първите дипломати на България, Гърция, Хърватия и Румъния ще се съберат за разговори в четиристранен формат. Същия ден вицепремиерът Захариева ще участва в Среща на високо ниво за Сирия, организирана от ЕС, както и в работен обяд на министрите на външните работи на държавите-членки на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ).
 
Скандал около решението кой да ръководи българската делегация в ООН

На 27 септември Захариева ще се срещне с генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд. Тя ще разговаря и с Насър Камел, генерален секретар на Съюза за Средиземноморието.