/ БГНЕС, архив
Хотелиери от града съобщават за рекорден брой отменени резервации
Голяма част от Венеция се оказа под вода. Приливът приливът достигна 144 см и над 60% от историческия център на града бе наводнен, предаде ДПА.Приливите се смятат за изключително високи при равнище от най-малко 140 см. В най-новата история на града е имало около 20 подобни случая, но напоследък те зачестиха и мнозина обвиняват за това климатичните промени.Двоен спад в резервациите за хотели във Венеция след наводненията

Венеция е призната за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО
. Градът все още се възстановява от рекордно високото равнище на водата на 12 ноември, когато приливът достигна 187 см. Това беше най-високото равнище от 53 години и причини огромни щети.Улиците на Венеция започват да се наводняват, едва когато равнището на прилива достигне границата от 100 см, отбелязва ДПА. Хотелиери от града съобщават за рекорден брой отменени резервации и се оплакват, че наводнението миналия месец е уплашило туристите. Според тях градът все още е безопасен.

Проливни валежи още тормозят Венеция (ВИДЕО/СНИМКИ)Италианското правителство строи система против наводнения, с която да защити Венеция, но тя все още не е готова за експлоатация.
БТА