Очаква се британската кралица Елизабет Втора да отправи едно много лично послание към поданиците си по повод Рождество Христово, предаде Би Би Си. Това ще бъде и първа Коледа за кралицата, откакто почина съпругът ѝ принц Филип.

Традиционното коледно слово бе записано миналата седмица, още преди кралицата да реши да изкара празника в Замъка Уиндзор, а не да ходи в имението си Сандрингам, както имаше навика да прави всяка година. Причината е пандемията. Не се очаква по Коледа кралицата да има публични изяви.

Посланието ще бъде излъчено утре в 15 часа по Гринуич и ще е размисъл за изминалата година. Докато говори на поданиците си, кралицата седи до снимка на нея и съпруга ѝ, направена по време на диамантената годишнина от сватбата им през 2007 г. Кралицата носи и същата сапфирена брошка, която е носила, когато е позирала за снимката. Брошката, която е с формата на хризантема, е и същата, която тя е носила на медения си месец през 1947 г.

В замъка Уиндзор кралицата ще празнува Коледа с най-близките си, в това число принц Чарлз и съпругата му Камила. Но няма да присъства принцеса Анна, чийто съпруг Тимъти Лоурънс е с положителен резултат от теста за коронавируса.
БТА