/ / iStock/Getty Images
Великобритания обяви нов пакет от санкции срещу Русия, като заяви, че иска да ограничи военните възможности на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс.

Пакетът, който съдържа санкции срещу повече от 50 души и организации, бе обявен два дни преди в събота да се навършат две години от нахлуването на руските сили в Украйна.

Британските санкции са част от координирани усилия на Запада да ограничи възможностите на руската икономика.

"Нашият международен икономически натиск означава, че Русия не може да си позволи тази нелегална инвазия. Нашите санкции лишават Путин от ресурсите, които са му тъй необходими", се казва в изявление на британския външен министър Дейвид Камерън.

В сряда Европейският съюз обяви нов санкционен пакет, припомня Ройтерс.

Великобритания въведе санкции срещу компании, свързани с руската отбранителна индустрия. Британските санкции са насочени също срещу източници на доходи от метали, диаманти и енергийната индустрия.

Британското външно министерство казва още, че Лондон въвежда санкции срещу ключови руски вносители и производители на машинни елементи, използвани при производството на отбранителни системи, компоненти за ракети и двигатели на танкове и изтребители.

В британския санкционен списък фигурират над 2000 руснаци и руски компании и организации, отбелязва Ройтерс.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Божидар Захариев/БТА