/ ThinkStock/Getty Images
Макар в някои части света днешният Международен ден на жената да е официален празник, няма нищо за празнуване, пише в редакционна статия "Швебише цайтунг", цитиран от ДПА.

Успешни и красиви: Жените, които светът обожава (СНИМКИ)

Международният ден на жената не е ден за тържества. Няма нищо за празнуване. Той обаче е важен и необходим. Докато жените продължават да бъдат потискани и експлоатирани, докато печелим по-малко за същата работа, докато жените на високи постове са изключение, докато се налага да се борим два пъти по-упорито за същото признание, докато се водят дебати за полово-коректната риторика, докато се проявява търпимост към сексуалния тормоз, дотогава този ден трябва да съществува, за да насочва вниманието към тези несправедливости, посочва южногерманският вестник.

За да има трудова равнопоставеност е необходима промяна най-вече в мисленето на хората.

Цветя за деня на жената, какъвто е обичаят в някои части на Германия? Моля ви, недейте!

8 март - история и традиции на празника (ВИДЕО)

Мъжете ще помогнат много повече на нас, жените, ако използват този ден да ни попитат къде се чувстваме подложени на несправедливо отношение, какво ни вбесява, къде няма равенство.

Когато жените постигнат равнопоставеност в обществото, Международният ден на жената може да стане и празник, допълва вестникът.
БТА