/ Gulliver/Getty Images
Училищата в индийската столица остават затворени заради стелещия се за трети пореден ден над града смог, предаде АП.

Гъста мъгла обгръщаше днес по-голямата част от сградите и паметниците в града, а здравните власти препоръчаха да се избягва всякаква физическа дейност на открито. Индексът за качеството на въздуха надхвърли 460, което е девет пъти повече от стандартите на Световната здравна организация, показват данните на държавния Централен съвет за контрол на качеството на въздуха. На някои места индексът бе над 500.

Опасното замърсяване в Индия продължава

Въпреки всичко стотици деца участваха днес в ежегодния маратон "Тичай за децата", организиран от неправителствената организация "Праяс". В социалните мрежи хората обвиниха властите, че са позволили да се проведе маратонът, след като се появиха снимки на деца, тичащи без предпазни маски. Събитието беше организирано по случай годишнината от рождението на първия министър-председател на Индия Джавахарлал Неру. Този ден в Индия се отбелязва и като ден на детето.

Индийската столица се задушава: Тадж Махал, транспорт и училища в колапс

"Това беше символично събитие и децата не са тичали повече от 200 м", каза организаторът Амод Кантх пред АП. Попаднал в епицентъра на скандал, той заяви, че организацията му е имала разрешение от властите, и добави, че не е получавал указания да отмени събитието.

Gulliver/Getty Images

Мръсен въздух в Делхи: Спряха полети, затвориха училища (ВИДЕО)

Вчера главният министър (премиерът) на административния регион на Делхи Арвинд Кеджривал обяви, че мерките за ограничаване на автомобилния трафик по улиците с цел намаляване на вредните емисии може да бъдат удължени, ако се наложи.

Gulliver/Getty Images

Според метеоролозите от тази вечер замърсяването в столицата вероятно ще започне да намалява заради усилване на вятъра.
БТА