Делта варинат коронавирус
Делта варинат коронавирус / iStock/Getty Images
Вариантът Делта не само е много по-смъртоносен и заразен от предишните щамове, но и че ваксинираните могат да се заразяват и да предават този вариант толкова лесно, колкото и неваксинираните.

Това съобщава в. "Вашингтон пост" като цитира вътрешен доклад на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. Данните от доклада дават основание на властите в щатите да запазят препоръките си за носене на маски на закрито както от неваксинирани, така и от ваксинирани, каза федерален здравен служител.

За последните 24 часа: Продължава плавният ръст на заразени с коронавирус у нас, 3 души са починали

Новите случаи на коронавирус във Великобритания бележат ръст за втори пореден ден на фона спад на тестването, извежда в заглавие, в. "Гардиън". Британското издание цитира местния здравен експерт д-р Саймън Кларк, според когото, новият сезонен пик на COVID-19 от около 30 хиляди новозаразени дневно се дължи не само на варианта Делта, но и на комбинация от фактори, като лятната ваканция на учениците, топлото време и вдигането на повечето ограничения в страната.

Властите в САЩ също търсят начини да насърчат хората да се ваксинират, като тази седмица щатът Калифориния и град Ню Йорк въведоха изискване за ваксинация за някои служители, които иначе трябва да се подлагат на регулярни тестове за коронавирус. По същия начин интернет гигантите "Facebook" и "Google" обявиха, че ще изискват от всички свои служители, които работят в офисите им, да бъдат ваксинирани.

Европейският съюз поддържа бързи темпове на ваксинация срещу коронавирус, докато властите в САЩ срещат съпротива от страната на нежелаещи да се имунизират, пише в заглавие в."Уолстрийт джърнъл".

Проф. Кантарджиев: 25 поставени ваксини – 1 спасен човешки живот

Американското издание отбелязва, че ЕС е изпреварил САЩ по процент на ваксинираните, тъй като поддържа устойчиви темпове на имунизации, докато Америка се опитва да убеди
БТА