/ БГНЕС
Търсят се участници в Европейските младежки медийни дни, които ще се състоят между 16 и 18 октомври 2018 г. в Брюксел, съобщава представителството на Европейския парламент в София. Събитието представлява интерес за млади журналисти между 18 и 30 години, които биха искали да отразяват работата на Европейския парламент.

Тазгодишното издание на Европейските младежки медийни дни е посветено на предстоящите избори за Европейски парламент през май 2019 г. В три поредни дни 57 млади журналисти от ЕС ще участват в работни срещи, политически дискусии и практически занимания в сферата на медийното продуциране на тема "Как да информираме младите избиратели за европейските избори".

Младите журналисти ще се срещнат както с евродепутати и известни журналисти, така и с представители на обществено-политическата сфера в Белгия и медийни експерти, получавайки безценен поглед върху работата на Европейския парламент и международните медии.

В практическата част на семинара всеки от участниците ще стане част от един от няколко различни екипа, чиято работа ще завърши с конкретен медиен продукт.

Организатор на събитието е Европейската младежка преса (EYP) - мрежа от младежки медийни организации в Европа в партньорство с Европейския парламент.

Кандидатите да участват в това интересно събитие трябва да попълнят онлайн формуляр. Повече информация има на сайта на EYP. Крайният срок за кандидатстване е 31 август 2018 г., 23:59 ч (централноевропейско време).