САЩ и Китай завършиха двудневни преговори за търговията, без да постигнат значителен пробив на фона на изострящата се търговска война между тях, предаде Ройтерс.

САЩ наложиха нови мита на китайски внос в размер на 16 млрд. долара

Белият дом заяви, че двете страни са обсъдили "как да постигнат справедливост, баланс и взаимност в икономическите отношения". "Оценяваме това, че китайската делегация дойде в САЩ, за да участва в тези срещи. Американската делегация ще запознае своите началници с обсъжданията", каза говорителката на Белия дом Линдзи Уолтърс.

Пекин отвърна с нови мита на влезлите в сила нови американски мита

По думите й разговорите са включвали "обръщане на внимание на структурни въпроси в Китай", в това число неговите политики в интелектуалната собственост и трансфера на технологии.
Това бяха първите лични американско-китайски срещи от началото на юни с цел уреждане на задълбочаващия се търговски конфликт.

САЩ не се страхуват от търговска война

По-рано висш американски служител омаловажи шансовете за успех, като каза, че Китай още не е обърнал внимание на оплакванията на САЩ във връзка с предполагаемо незаконно присвояване на американска интелектуална собственост и индустриални субсидии.
БТА