/ ThinkStock/Getty Images
Турският министър на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез заяви, че целта на Турция е през 2023 г. да има хранилище за 20% от годишното потребление на природен газ.

Тръмп обсъжда възможни санкции срещу Турция

С проекта за разширяване на съоръжението капацитетът за съхранение на природен газ в подземното хранилище при езерото Туз ще бъде увеличен до 5,4 милиарда кубически метра до 2023 г.

По поръчка: Гастарбайтери ни снабдяват с лекарства от Турция, може и без рецепта


Проектът е от критично значение по отношение на енергийното снабдяване и сигурност на Турция. "Нашият разширителен проект е най-големият проект за съхранение сред всички подобни проекти в света.”, Фатих Дьонмез вчера по време на обръщението си на церемония в квартал „Султанхани” в провинция Аксарай.

Първият етап от доставките на С-400 в Турция завърши

"С този проект Турция ще увеличи капацитета си за съхранение на природен газ в подземното хранилище на газ до 5,4 милиарда кубически метра, спрямо 1,2 милиарда кубически метра в момента.", добави Дьонмез.

Турция изнася еко трамваи за Румъния

Съоръжението е част от целта на Турция да разшири капацитета си за съхранение на газ. Дьонмез заяви, че разширяването на съоръженията ще увеличи капацитета на доставка до 80 милиона кубически метра природен газ на ден за газовата мрежа на страната.
БГНЕС