Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова вчера американците към единство и любов, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало ден след като Тръмп се нахвърли с критики върху медиите и членове на собствената си партия.
 
Президентът на САЩ поде помирителен тон в реч в Рино, щата Невада, на годишната конференция на Американския легион - най-голямата организация на военни ветерани в страната.

Тръмп: Ненавистта и фанатизмът нямат място в Америка

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

"Тук сме, за да ви подкрепим като пример за силата, куража и решителността, от които нашата страна ще се нуждае, за да преодолее множеството предизвикателства, пред които сме изправени", каза Тръмп. Той призова американците да се научат на трудовата етика, патриотизма и предаността на ветераните.

Тръмп говореше умерено и се придържаше към предварително подготвения текст на речта си, отбелязва АП.
 
Само ден по-рано, на митинг в съседния щат Аризона, президентът на САЩ започна спокойно своето слово, но бързо избухна в гняв, обвинявайки медиите за масовото осъждане на неговата реакция на насилието в Шарлотсвил, Вирджиния, съпътствало протест на привърженици на теорията за превъзходство на бялата раса.

Упреци срещу Тръмп след насилието в Шарлотсвил

В Шарлотсвил двама полицаи загинаха при инцидент с хеликоптер по време на протеста, а една жена бе убита от бял супремасист, който вряза колата си в контрадемонстранти. Тръмп обвини и двете страни за насилието - позиция, която му навлече много критики, както от чужбина, така и у дома, не само от демократи, но и от представители на Републиканската партия, като чийто кандидат той бе избран за президент на САЩ миналата година.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС


Коментар на Обама стана най-харесваният туит в историята

След своите гневни изблици във Финикс, Аризона, в Рино, Невада, Тръмп увери, че американците не са предопределени от цвета на кожата си, размера на своята заплата и партийната си принадлежност. "Нашите сърца туптят за Америка. Нашите души се изпълват с гордост всеки път щом чуем националния химн", отбеляза президентът на САЩ. Той подчерта, че "това е духът, от който се нуждаем, за да преодолеем предизвикателствата".
БТА