Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът Доналд Тръмп все още иска да върне у дома американските войски от Сирия, но не е определил срок, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от Ройтерс. В неделя постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че Съединените щати няма да изтеглят войските си от Сирия, преди да постигнат своите цели. Хейли изброи три конкретни задачи.

САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, твърди Хейли


Пред репортери на борда на президентския самолет, с който Тръмп пътува за Маями, Флорида, Сандърс заяви също, че президентът на САЩ все още желае да се срещне с руския държавен глава Владимир Путин, но уточни, че срещата не е непосредствено предстояща.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс
Говорителката на Белия дом Сара Сандърс/ БГНЕС, архив



В декларация, разпространена в понеделник, Сандърс заяви, че Белият дом обмисля допълнителни санкции срещу Русия след предполагаемата химическа атака в Сирия, но още не е взето решение. Вчера постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли бе цитирана да казва, че Съединените щати ще наложат в понеделник нови санкции на Русия в отговор на използването на химически оръжия от сирийския режим, подкрепян политически и военно от Москва.

Ники Хейли: САЩ ще наложат нови санкции на Русия

"Обмисляме допълнителни санкции срещу Русия и решение ще бъде взето в близко бъдеще", се казва в изявлението на Белия дом, цитирано от Ройтерс.
БТА