Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / Guliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърди, че е отклонил оферта на американското списание "Тайм" да го обяви за втора поредна година за личност годината, предадоха световните агенции.

Очевидно Тръмп е бил обиден, че списанието е поставило някои условия, отбелязва Франс прес.

Time обяви Доналд Тръмп за Личност на 2016 година

Читателите обаче имаха по-различно мнение от това на редакторите. Вижте техния избор на Личности на годината
 
"Списание "Тайм" се свърза с мен, за да каже, че ВЕРОЯТНО ще бъда посочен за мъж (личност) на годината, като миналата година, но трябваше да дам съгласието си за интервю и фотосесия", написа в Туитър Тръмп. "Казах, че вероятно това не е достатъчно и отказах. Мерси все пак!", допълни той.

Миналата година и Франс прес избра Тръмп за човек на годината, следват Путин и Ердоган

Сп. "Тайм" всяка година определя личност на годината. Това е личност, която е белязала най-силно отминалата година, било то за добро или за лошо. Тръмп бе личност на 2016 г. и тогава бе представен като "Президент на разделените американски щати". През 2015 г., 2014 г. и 2012 г. Тръмп се оплака в Туитър, че никога не е бил избиран за личност на годината от списанието.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп с брой на списание Тайм в предизборната кампания миналата година
Президентът на САЩ Доналд Тръмп с брой на списание

Миналия юни в редица голф клубове на милиардера се появи фалшива корица на изданието на със снимка на Тръмп на нея.

"Тайм" обявява личност на годината от 1927 г. Победителят се избира от редакцията на изданието, като се взима предвид и гласуване на читателите. Личността на 2017 г. ще бъде обявена на 6 декември.
Forbes пък обяви Путин за най-влиятелната личност на 2016 г.

По повод написаното от Тръмп в Туитър сп. "Тайм" пише също в Туитър: "Президентът греши за нашия начин да избираме личност на годината. "Тайм" не коментира избора си преди публикуването му, което е на 6 декември", предаде Франс прес.

Доналд Тръмп и съпругата му Мелания на гала събитие, организирано от списание Тайм през пролетта на миналата година
Доналд Тръмп и съпругата му Мелания на гала събитие, организирано от списание Тайм през пролетта на миналата година /снимка: Guliver/Getty Images

БТА