Time обяви Доналд Тръмп за Личност на 2016 година
Time обяви Доналд Тръмп за Личност на 2016 година / Guliver/Getty Images

Редакцията на американското списание Time ("Тайм") определи новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп за Личност на годината, предаде Асошиейтед прес.

"Това е голяма чест и означава много за мен", коментира Тръмп в телефонно интервю за Ен Би Си.

Читателите на списанието обаче имаха по-различно мнение от това на редакторите. Вижте техния избор на Личности на годината

Главният редактор на списанието Нанси Гибс съобщи, че Хилари Клинтън е на второ място, а на трето са "Хакерите", които са "нова държавно финансирана киберзаплаха за сигурността и които се опитаха да повлияят на американските избори и да ги делегитимират".

"Кога друг път сме били свидетели как една единствена личност не зачита никакви очаквания, руши правилата и нарушава нормите, побеждава не една, а две политически партии по пътя към победата в избори, в които влиза с шансове 100 към 1", коментира Гибс. Тя обясни, че титлата се дава на личност, която е оказала огромно влияние върху събитията независимо дали за добро или за лошо.

Тръмп: За Личност на 2015 година избраха човек, който руши Германия

На корицата на списанието днес се чете "Доналд Тръмп: президент на Разединените американски щати" и е поместена снимка на новоизбрания президент в частната му резиденция в Тръмп тауър.

По повод "Разединените американски щати" в интервюто за Ен Би Си Тръмп заяви, че не той е разединил САЩ. "Ние смятаме да ги обединим отново и да имаме страна, която е напълно излекувана", обеща той.

Жената без страх от предизвикателства е личност на 2015 г.

В понеделник бяха съобщени резултатите от гласуването на читателите на списанието за Личност на годината, които бяха предпочели индийския премиер Нарендра Моди, припомня ТАСС.

Източник: БТА