/ Gulliver/Getty Images, архив
Президентът на САЩ Доналд Тръмп влезе в разправия с интервюиращия го от Фокс Нюз заради твърденията му, че кандидатът на демократите Джо Байдън планира да спре парите за полицията.

ФБР пое разследването на кибератаката срещу Twitter

По време на интервюто, проведено на вътрешния двор извън Овалния кабинет, Тръмп обвинява за нарастващото насилие в някои градове техните демократични лидери.

"Те са ги управлявали лошо", каза Тръмп, след като репортерът Крис Уолъс посочи, че много от градовете са управлявани от демократични кметове от десетилетия.

"Винаги беше лошо, но сега тотално излезе извън контрол. И наистина е така, защото искат да обезсилят полицията, а Байдън иска да ограничи финансирането на полицията", заяви Тръмп.

Измамници са получили 112 хил. долара от хакнати акаунти на знаменитости в Туитър

"Не, сър, не го прави", контрира Уолъс по време на момент в размяната на реплики, показана в клип, туитнат от Фокс Нюз. След което Тръмп заявява, че Байдън е подписал харта с левия демократичен сенатор Бърни Сандърс за намаляване бюджетите за правоприлагане.

Когато бива опроверган, Тръмп поиска от помощниците му да намерят хартата, но не успя да намери такова изявление, заяви Уолъс в по-късни коментари за Фокс. Движението за ограничаване бюджетите на полицията се появи след смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис в края на май, когато полицай го притискаше с коляно върху врата му към земята близо девет минути.

Това имаше известно въздействие, като например Ню Йорк намали годишния си полицейски бюджет с 1 милиард долара след седмици протести в града. Пълното интервю е предвидено да бъде излъчено в неделя.
БГНЕС