Президентът на САЩ Доналд Тръмп и британският премиер Тереза Мей
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и британският премиер Тереза Мей / БГНЕС


Американският президент Доналд Тръмп заяви, че администрацията му повече няма да работи с британския посланик във Вашингтон Ким Дарък. Това е сигнал, че ще изиска следващото британско правителство да замени посланика си в САЩ, предаде ДПА.

Тръмп написа в Twitter, че британският посланик нито е харесван, нито е възприеман добре в обществените среди на САЩ. Той допълни, че страната му повече няма да работи с него.
 


Американският държавен глава също така се възползва от възможността да разкритикува британския премиер Тереза Мей за справянето й с Брекзит. Той повтори критиките, които отправяше към нея в миналото, макар да се въздържа от тях при неотдавнашното си държавно посещение в Обединеното кралство.
"Тя и представителите й създадоха такава бъркотия. Казах й как трябва да се направи, но тя реши да поеме по друг път", заяви Тръмп.

Какво се договориха Доналд Тръмп и Тереза Мей?

Лондон обаче изрази пълната си подкрепа за Дарък, допълва АФП.

В събота британският вестник "Дейли мейл" публикува откъси от конфиденциални съобщения на Дарък до британското външно министерство, в които той нарича правителството на Тръмп некомпетентно и безпомощно.
БТА