Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Както му е станало навик, президентът на САЩ Доналд Тръмп препредаде в Туитър поредица от саркастични и критични послания, насочени конкретно към бившата му съперничка в президентските избори Хилари Клинтън и към лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, предаде Франс прес.

Около 8 ч. вашингтонско време 45-ият президент ретуитна няколко туита на свои симпатизанти. Единият от тях е гифче (анимирана картинка) как Тръмп играе голф. С монтаж ударът на президента е последван от картинки на Хилари Клинтън, която е улучена от топката и залита на качване в самолет.

Тръмп избухна срещу Хилари Клинтън, нарече я непочтена
https://twitter.com/Fuctupmind/status/908163011793358848 https://twitter.com/Fuctupmind/status/908163011793358848

Малко по-рано Тръмп съобщи в свой туит, че е разговарял с южнокорейския президент Мун Дже-ин. "Питах го как е Човекът-ракета", написа той иронично за Ким Чен-ун и балистичната програма на Северна Корея.

Тръмп публикува колаж, на който "затъмнява" Обама (СНИМКА)

Тръмп ретуитна и избирателна карта на САЩ, която е изцяло в червено, цветът на републиканците.

"Продължавайте в същия дух, левичари, и това ще е положението през 2020 г.", когато са следващите президентски избори в САЩ, пише в легендата към картата.
Доналд Тръмп ретуитна и картинка на влак с огромен каскет "Да направим Америка отново велика" върху него и друга картинка на самия него, понесъл по океана американски продукти (въглища, коли, компютри и бисквитки Орео).

Първата реч на Тръмп: От този ден Америка ще бъде на първо място
В САЩ излезе от печат сборник с текстовете на Тръмп в Twitter (СНИМКИ)

Накрая той препредаде статия на агенция Блумбърг от август, озаглавена "Колко носи Тръмп на Туитър? 2 милиарда долара според анализатор". Личната страница на президента в Туитър има над 38 милиона абонати.
БТА