В САЩ излезе от печат сборник с текстовете на Тръмп в Twitter (СНИМКИ)

/ БГНЕС
Сборник със съобщения на президента на САЩ Доналд Тръмп в Туитър, илюстриран от карикатуриста Шанън Уилър, е вече по книжарниците в страната.

Амазон пусна в продажба тоалетна хартия с туитове на Тръмп (СНИМКИ)

В анотацията към сборника под заглавие Sh*t My President Says: The Illustrated Tweets of Donald J. Trump пише, че 32-рият президент на САЩ Франклин Рузвелт е имал радио, 35-тият Джон Кенеди е имал телевизия, а Тръмп има Туитър.


Авторът на сборника смята, че туитовете на Тръмп дават възможност да се разберат особеностите на характера му, възприеман от мнозина като непредсказуем. Карикатуристът изобразява Тръмп не като чудовище от приказките, а като капризно, неразбрано и самодоволно разглезено дете.


Книгата с твърди корици е на цена от 9,16 долара и може да бъде поръчана в интернет. След встъпването си в длъжност Тръмп започна много активно да използва официалния президентски акаунт в Туитър, но успоредно продължи и да публикува съобщения на личната си страница в социалната мрежа. Тръмп е казвал, че ако не беше имал възможността да общува пряко с привържениците си чрез социалните мрежи, никога нямаше да стане президент.

Потребители съдят Тръмп, блокирал ги в Twitter

Профилът на Тръмп, създаден през март 2009, има 35 млн. последователи, а в него са публикувани над 35 000 съобщения. Тръмп обича да изтъква, че тази платформа му позволява да се свързва с американците без посредничеството на бюрократите и водещите медии.
 
 
 
БТА