/ БГНЕС
Президентът е в отлично здраве, заяви лекарят на Белия дом д-р Рони Джаксън след първия медицински преглед на Доналд Тръмп след встъпването му в длъжност преди почти година, предадоха световните агенции.
 
"Медицинският преглед на президента в националната военна болница "Уолтър Рийд" премина изключително добре. Президентът е в отлично здраве и аз с нетърпение очаквам да информирам за някои подробности на брифинг във вторник", гласи краткото изявление на д-р Джаксън, разпространено от Белия дом.
 
Тръмп остана три часа в Националния военен медицински център "Уолтър Рийд". Той помаха на репортерите на отсрещната страна на улицата, но не отговори на въпроси.

„Големият ядрен бутон“ на Тръмп стана повод за подигравки (СНИМКИ)

Доналд Тръмп на лекар
БГНЕС

На излизане от болницата президентът се ръкува и поговори с лекаря на Белия дом Рони Джаксън, който ръководеше прегледа. Джаксън е бил лекар на президентите при три последователни администрации, напомни говорителката на Белия дом Сара Сандърс завчера.
 
Джаксън ще обобщи резултатите от прегледа през уикенда и ще се присъедини към Сандърс в залата за пресконференции във вторник, 16 януари, за да даде подробен доклад и да отговори на въпроси.
 
71-годишният Тръмп встъпи в длъжност преди година като най-възрастният президент в историята на САЩ, започващ първия си мандат, припомня ДПА.

Идва ли краят на президентството на Тръмп?

Доналд Тръмп на лекар
БГНЕС

Последните публично известни данни за здравето му бяха публикувани пред септември 2016 г. от личния му лекар д-р Харолд Борнстейн, който заяви, че Тръмп ще бъде "най-здравият индивид, избиран някога".

Нова скандална книга за Тръмп, той я определи като пълна с лъжи
 
Тръмп избягва спортовете, освен голфа, и според слуховете си пада предимно по фастфуд и диетична сода. Няма семейна история на преждевременни сърдечни болести, а родителите му са доживели до възраст над 80 и 90 години. Медицинският му преглед няма да включва оценка на менталното здраве или яснота на ума, предупреди Белият дом.
БТА