Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Доналд Тръмп се завърна в понеделник в Белия дом, като пренебрегна журналистическите въпроси за расово мотивираните сблъсъци в Шарлотсвил, щата Вирджиния, предаде Асошиейтед прес.

Упреци срещу Тръмп след насилието в Шарлотсвил
 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

Президентът помаха за кратко с ръка, докато влизаше в сградата, където се извършват ремонтни работи. Той не отговори на въпросите на репортерите дали осъжда привържениците на тезата за превъзходство на бялата раса и дали осъжда действията на неонацистите.

Една жена загина, а няколко души бяха ранени в събота в Шарлотсвил, когато автомобил се вряза в група контрапротестиращи.


СНИМКИ: БЕЗРЕДИЦИТЕ В ШАРЛОТСВИЛ
 

Шарлотсвил
Guliver/Getty Images

Те се бяха събрали в знак на протест срещу митинг на бели националисти и други, които се противопоставяха на премахването на паметник на генерал Робърт Лий от армията на Конфедерацията през Гражданската война. Впоследствие Тръмп каза, че "много страни" са виновни за насилието.

Извънредно положение в град Шарлотсвил след ожесточени сблъсъци (ВИДЕО)

Президентът пристигна във Вашингтон, прекъсвайки за един ден своята работна ваканция, която прекарва предимно в своя голф клуб в Бедминстър, щата Ню Джърси, отбеляза АП.
БТА