/ БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с екипа си по националната сигурност, за да обсъдят заплахите за междинните избори за Конгрес тази година, предаде АП.
 
Белият дом заяви, че президентът е дал ясно да се разбере, че правителството му няма да толерира външни намеси "от страна на която и да било държава или злонамерени актьори".
 
Разследване: Не е имало тайни договорки между екипа на Тръмп и Русия

Това беше първото подобно заседание, което Тръмп свиква на фона на предупрежденията от представители на разузнавателните служби, че Русия възнамерява да се намеси в американския демократичен процес отново, отбелязва АП.
 
Тръмп все още редовно поставя под съмнение оценката на разузнавателните служби на САЩ, че Русия се е опитала да повлияе на президентските избори през 2016 г.
 
САЩ повдигнаха обвинения срещу 13 руснаци за намеса в изборите

Според съобщение на Белия дом предмет на вчерашните обсъждания са били заплахи за изборите от страна на "злонамерени чуждестранни актьори", мерки за предоставяне на съдействие в областта на киберсигурността на държавните и местните власти и начини да се търси отговорност на тези, които се опитват незаконно да се месят в изборите.
БТА