Тръмп обеща да депортира от 2 до 3 милиона нелегални имигранти
Тръмп обеща да депортира от 2 до 3 милиона нелегални имигранти / Guliver/Getty Images

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да депортира от 2 до 3 милиона нелегални имигранти, в интервю за телевизия Си Би Ес, части от които бяха публикувани преди пълното му излъчване по-късно тази вечер, съобщиха световните агенции.

Какво си казаха Обама и Тръмп в Овалния кабинет?

Тръмп каза, че смята да депортира хора, които са престъпници, имат престъпно минало, които са членове на банди и наркотрафиканти. "Тези хора са много, вероятно два милиона, може би даже три милиона, и ние ще ги депортираме от нашата страна или ще ги вкараме в затвора. Те се намират тук на незаконно основание", отбеляза той в предаването на Си Би Ес "60 минути".

Майк Пенс - разумният избор на Доналд Тръмп за вицепрезидент

Милиардерът отговори утвърдително на въпроса на журналиста за плановете му за изграждане на стена по границата с Мексико. Той уточни, че на определи участъци от границата може да бъдат издигнати специални заграждения, но на други би било по-подходящо да се издигне стена.

Изборът на Тръмп вдъхнови социалните мрежи, вижте реакциите (ВИДЕО)

"Много съм добър в строителните дейности", иронично отбеляза шефът на Тръмп организейшън, инвестираща в хотели, казина, игрища за голф и луксозни апартаменти.

Източник: БТА