Доналд Тръмп нарече настоящия президент Джо Байдън, враг на страната заради критиките към поддръжниците му. В четвъртък Байдън заяви във Филаделфия, щата Пенсилвания, че Тръмп и неговите поддръжници са въплъщение на екстремизма, който заплашва самите основи на американската политическа система.

Страната ни отива по дяволите...Милиони и милиони нелегални външни лица пресичат нашата граница“, каза Тръмп в събота, говорейки също в Пенсилвания. "Както знаете, тази седмица Джо Байдън дойде във Филаделфия, за да произнесе най-ужасната реч на омразата, произнасяна някога от президент на САЩ. Той наклевети 75 милиона граждани...като заплаха за демокрацията и враговете на страната", продължи Тръмп, цитиран от американски и чужди медии.

От дома на Тръмп са били иззети 700 страници класифицирани документи (СНИМКИ)

"Врагът на страната е той. Враговете на страната са той и групата, която го контролира", заяви бишвият президент на САЩ.

"Речта му беше омразна и гневна. Между другото, на следващата сутрин той забрави какво казва", посочи Тръмп.

Междувременно в петък, ден след речта във Филаделфия, Байдън поясни, че смята за заплаха за демокрацията в САЩ не привържениците на Тръмп, а хората, които са съгласни да използват насилие за постигане на собствените си политически цели.
БГНЕС