/ БГНЕС
Това ще се случи, ако тя не бъде плодотворна, зарече се президентът на САЩ
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че обявените безпрецедентни преговори със Северна Корея ще позволят на целия Корейски полуостров "да живее в сигурност, благоденствие и мир", предаде Франс прес.

Тръмп потвърди намерението си да се срещне с Ким Чен-ун

"Надяваме се тази среща да бъде много успешна и с нетърпение очакваме" да участваме в нея, заяви Тръмп, който се съгласи да се срещне с лидера на КНДР Ким Чен-ун в близките седмици.

Северна Корея потъна в мълчание за бъдещата среща на Тръмп и Ким Чен-ун

"Както вече съм казвал, пред Северна Корея се простира обещаващ път, ако тя премахне ядрените си оръжия напълно, проверимо и необратимо. Това ще е голям ден за тях и за света", добави американският президент на съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе в курорта си Мар-а-Лаго във Флорида.

Пет възможни места за среща Тръмп - Ким Чен-ун

"Ако обаче преценя, че тази среща няма да е плодотворна, няма да отидем на нея. А ако отида там и се окаже, че срещата не е плодотворна, с най-голямо уважение ще я напусна", предупреди Тръмп.

Президентът на САЩ заяви, че Вашингтон ще положи големи усилия да постигне освобождаването на отвлечените преди десетилетия от Северна Корея японски граждани, предаде ДПА.

Тръмп потвърди: Помпейо се срещна с Ким Чен-ун, всичко премина много гладко

"Ще работим много, много усилено по този въпрос и ще се постараем да върнем тези хора у дома", каза Тръмп. Той съобщи, че се водят и преговори за освобождаването на трима задържани в КНДР американски граждани. "Има много добър шанс да стане", заяви Тръмп.

 
БТА