Пародия на правосъдие нарече бившият американски президент Доналд Тръмп решението на съдебните заседатели по делото за обвиненията срещу него за изнасилване и клевета. Това става ясно от негов пост в социалната му медия "Трут Соушъл".

Признаха Тръмп за виновен в опит за изнасилване

"(Окръжният съдия на Ню Йорк Люис) Каплан ненавижда президента Доналд Тръмп повече, отколкото е възможно... Това дело никога не трябваше даже да бъде разглеждано... Цялата тази фалшифицирана мистификация - това е още една пародия на правосъдие и продължение на най-големия в историята лов на вещици", написа в социалната си мрежа Тръмп.

Признаването на бившия президент на САЩ Тръмп за виновен по иска на писателката и бивша журналистка Е. Джийн Карол за тормоз и клевета няма да повлияе на отношението на американските избиратели към него. Такова мнение изрази в интервю за телевизия Ен Би Си бившият американски вицепрезидент Майк Пенс.

"Зная, че това е просто пореден случай, поредната история, свързана с бившия президент, която силно привлича представителите на националните медии, но не мисля, че върху това е съсредоточено вниманието на американския народ", каза той.

Бивша журналистка заяви пред съда, че Тръмп я изнасилил в магазин за бельо

Пенс се изказа също в подкрепа на Тръмп, като отбеляза, че той със сигурност "ще се защитава".
Светослав Танчев/БТА