Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Thinkstock/Getty Images

Хора на Обама са организирали изтичането на информация от телефонните ми разговори с лидерите на Мексико и Австралия, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за телевизия „Фокс нюз”.

Как светът разбра, че Тръмп затворил телефона на австралийския премиер?

„Това, че те са допуснали изтичане на информация е наистина печално, защото е в разрез с интересите на страната”, подчертава Тръмп и добавя, че в администрацията много активно се търсят виновниците за изтичане на информация.
В откъси от интервюто, разпространени предварително, Тръмп обвинява „хората на Обама”, че са предоставили на медиите деликатни подробности от неотдавнашните му разговори с остър тон с лидерите на Австралия и Мексико.

Тръмп: Светът преживява трудности, но ние ще оправим нещата

Тръмп изтъква, че служители, които са работили по времето на предшественика му, все още са на работа в апарата на Белия дом и в Съвета за национална сигурност и предстои смяната им. Пред „Фокс нюз” Тръмп подчертава, че изказванията му в разговорите с лидерите на Австралия и Мексико са неправилно тълкувани и че той би искал да е позитивен в отношенията си с двете страни и техните ръководители.
 
БТА