Доналд Тръмп наблегна на това, че Еманюел Макрон обичал да го държи за ръка
Доналд Тръмп наблегна на това, че Еманюел Макрон обичал да го държи за ръка / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира неотдавнашното си посещение във Франция и наблегна на това, че френският му колега Еманюел Макрон обичал да го държи за ръка, предаде Франс прес.

Вижте безкрайно дългото ръкуване между Тръмп и Макрон (ВИДЕО)

Макрон е "страхотен тип. Интелигентен, силен. Обича да ме държи за ръка. Хората не осъзнават колко много обича да ме държи за ръка. И това е добре", казва Тръмп в интервю за в. "Ню Йорк таймс".
 
Watch never-ending handshake between Trump and Macron Watch th...

It's the never-ending handshake between Donald J. Trump and Emmanuel Macron http://cnn.it/2ugSsjK

Публикувахте от CNN в 14 юли 2017 г.
"Наистина. Добър човек е. Корав човек, но, вижте какво, той трябва да е такъв. Мисля, че ще е страхотен президент на Франция. Но обича да ме държи за ръка", добавя Тръмп.

Доналд и Мелания Тръмп на военния парад в Париж (СНИМКИ)

Американският президент присъства на военния парад на 14 юли в Париж, който тази година съвпадна със 100-годишнината от включването на САЩ в Първата световна война.

Тръмп споделя, че за него е било "доста изненадващо" да получи тази покана след решението му да напусне Парижкото споразумение за климата, което бе сключено през 2015 г. от 195 държави.

Мелания Тръмп и Брижит Макрон - две дами в Париж (СНИМКИ)

Що се отнася до парада, Тръмп смята, че това е бил "един от най-хубавите паради", които е виждал. "Всъщност трябва да си направим един на булевард "Пенсилвания" във Вашингтон, между Конгреса и Белия дом, казва той.

Колкото до вечерята на двете президентски двойки в ресторанта на Айфеловата кула, Тръмп заявява, че в подножието на кулата се били събрали "хиляди и хиляди хора, защото бяха чули, че ще вечеряме там".

Мелания Тръмп като Джаки Кенеди в Париж (СНИМКИ)

По повод посещението му на гробницата на Наполеон Тръмп смята, че "единственият му проблем е, че не е бил в Русия онази вечер заради извънбрачни дейности и те са измрели от замръзване", казва Тръмп, имайки предвид участието на френските войници в руската военна кампания.

"Колко пъти Русия е била спасявана от климата? Същото се е случило с Хитлер. Отишли са там и е станало 35 градуса под нулата и това е било краят на тази армия", заявява Тръмп в интервюто си за в. "Ню Йорк таймс".
БТА