Трусове и наводнения удариха различни точки по света
Трусове и наводнения удариха различни точки по света / снимки: Gulliver/Getty Images

Земетресение с магнитуд 6,1 разтърси Тибет днес сутринта, съобщи китайската централна телевизия, цитирана от ИТАР-ТАСС. В резултат на труса са прекъснати комуникации и транспортните връзки с три села.

За оценка на размерите на щетите и възстановяване на комуникациите към района се е отправил спасителен отряд на мотоциклети. Няма сведения за жертви.

Според Геофизическия институт на САЩ, цитиран от АФП, земетресението било с магнитуд 5,7 и с епицентър на 143 км югоизточно от селището Камдо, в китайската провинция Синцзян.

Земетресение с магнитуд 4,8 стана и в Северна Япония, предаде ИТАР-ТАСС. Епицентърът на труса се намирал в префектура Хокайдо (северният японски остров), на дълбочина 70 км, по данни на националното метеорологично управление на страната.

Не се съобщава за жертви и разрушения, не е обявена опасност от цунами.

Подземните трусове се усещали по цялата територия на Хокайдо, както и в две префектури в северната част на централния остров Хоншу.

Трусове и наводнения удариха различни точки по света
netinfo

Земетресение с магнитуд 6,3 стана днес край Молукските острови в източната част на Индонезия, съобщи Геофизическият институт на САЩ, предаде АФП. Индонезийската метеорологична служба отхвърли опасността от цунами, посочва БТА.

Земетресение с магнитуд 6 беше регистрирано днес на 800 км североизточно от новозенландския пристанищен град Фангарей, съобщи Геофизичният институт на САЩ. Епицентърът е бил на дълбочина 325 км под дъното на океана. Няма данни за пострадали или разрушения, предаде ИТАР-ТАСС.

36 души загинаха при наводнения в Судан, в регион северно от столицата Хартум, засегнат неколкократно от проливни дъждове от началото на август, съобщи АФП, като се позовава на националното радио. Близо 5000 къщи са били разрушение в резултат на дъждовете и наводненията, уточни радио Омдурман.

В информацията, изпратена по есемес, не се уточнява кога са загинали жертвите. Силни дъждове отново се изляха над Хартум и околностите му в петък, отбелязва агенцията.

Трусове и наводнения удариха различни точки по света
netinfo