/ БГНЕС

Тропическата буря "Ана" е отнела живота на най-малко 34 души в Мадагаскар и трима души в Мозамбик, а в Малави е прекъснала електрозахранването, съобщиха във вторник властите в трите държави.

Бурята, която се образува над източния бряг на най-големия африкански остров Мадагаскар, донесе проливни дъждове, които предизвикаха наводнения и кални свлачища в столицата Антананариво.

Анулираха хиляди полети заради зимна буря и обилен снеговалеж в САЩ и Канада

Последният доклад на мадагаскарската агенция за управление на бедствията от вторник показва, че от миналата седмица насам са загинали 34 души, а близо 65 000 са останали без подслон.

Няколко ниско разположени квартала на столицата остават в състояние на повишена готовност и през нощта е започнала спешна евакуация.

"В момента сме в процес на евакуация на хората от наводнените райони", заяви пред АФП Джон Разафимандимби - директор на спасителното звено в агенцията за управление на бедствията.

От другата страна на Индийския океан бурята достигна континенталната част на Африка в понеделник, като донесе проливни дъждове и силни ветрове в централните и северните райони на Мозамбик.

Необичаен студ скова Истанбул

Властите там съобщиха, че трима души са загинали, а най-малко 66 са ранени.

БГНЕС