Снимка от концерт на Кобзон в България
Снимка от концерт на Кобзон в България / netinfo
Самопровъзгласилата се Донецка народна република обяви тридневен траур във връзка с кончината на народния артист на СССР Йосиф Кобзон, предава РИА „Новости“.
 
Йосиф Давидович Кобзон, който освен популярен естраден певец беше и депутат в руската Държавна дума, почина в четвъртък на 80 години.

Почина певецът Йосиф Кобзон
 
Поклонението пред тленните останки на певеца ще се проведе в неделя, 2 септември, в московската концертна зала „Чайковски“. Кобзон ще бъде погребан до майка си в еврейската част на Востряковските гробища.
 
„31 август, 1 и 2 септември 2018 година се обявяват за дни на траур в Донецката народна република. По време на траура всички държавни флагове в Донецката народна република ще бъдат спуснати наполовина“, пише в указа на президента Александър Захарченко, публикуван на официалната интернет страница на непризнатата държава.
 
Репертоарът на Йосиф Кобзон включваше около 3000 песни, отразяващи музикалната летопис на втората половина на ХХ век. Сред тях са почти всички най-добри песни, създадени от Дунаевски, Блантер, Тухманов, Фелцман и други съветски композитори.

Концертът с участието на Йосиф Кобзон у нас през 2008 година (СНИМКИ)
 
Това са всенародните хитове "Смуглянка", "А у нас во дворе", "Старый клен", "С чего начинается Родина", "Я люблю тебя, жизнь", "Мгновения", "Темная ночь", "День Победы", "В городском саду" и много други.
 
Кобзон е член на УС на Федерацията на еврейските общини на Русия. Певецът е посещавал многократно България, където е изнасял концерти.
БГНЕС