Траян Бъсеску се чувства отлично след операцията
Траян Бъсеску се чувства отлично след операцията / снимка: БГНЕС
Румънският президент Траян Бъсеску се чувства отлично след направената му вчера операция на щитовидната жлеза и ще възобнови обичайната си дейност най-много след 48 часа, съобщиха лекарите от централната военна болница в Букурещ, предаде Ромпрес.

Директорът на болницата Йоан Сърбу заяви на пресконференция, че това е рутинна операция, при която на президента е бил изваден възел от десния лоб на тироида, като става дума за доброкачествен тумор. Доктор Сърбу подчерта, че президентът е бил много дисциплиниран и е сътрудничил на лекарите. Операцията е продължила един час и 45 минути, и е преминала нормално.

Той се чувства отлично и едва чака да поднови работата си. Ще бъде изписан днес или утре, каза лекарят. 55-годишният Бъсеску предпочете да бъде опериран, вместо да се подложи на дълго лечение с медикаменти.

Това е втората операция на Бъсеску в течение на по-малко от година и половина. Румънският президент бе опериран от дискова херния във Виена през месец май 2006 година.

Валериу Туркан, който е говорител на Бъсеску, изказа благодарност от името на държавния глава към всички граждани, които са му изпратили послания на солидарност. Президентът е благодарил и на медицинския екип, осъществил операцията.