/ iStock/Getty Images
От Гърция за Германия отпътуваха 90 човека, които търсят убежище. Става въпрос за семейства с деца със сериозни здравословни проблеми, които бяха настанени в приемните центрове на гръцките острови.

Деца-бежанци със сериозни здравословни проблеми заминаха от Гърция за Германия

В рамките на европейската солидарност Германия ще приеме 243 деца със сериозни здравословни проблеми, които са придружавани от семействата си, заявиха от министерството на миграцията на Гърция.

"Гръцко-германското сътрудничество по миграционните въпроси доказва, че е налице политическа воля и професионализъм, а принципът на солидарност се превърна в ефективно политическо действие", заяви заместник-министърът по миграция Йоргос Кумуцакос.

Германия възобновява връщането на бежанци в други страни от ЕС

Посланикът на Германия в Атина подчерта, че страната му продължава да приема болни деца и такива, които имат нужда от медицински грижи и са настанени по гръцките острови.

По този начин се дава ясен знак за европейска солидарност, която е абсолютно необходима по пътя на изграждане на обща европейска политика за бежанците. МИА подчертава, че това е втората група мигранти от Гърция за Германия, след като миналата седмица бяха изпратени 80 кандидати за убежище. 
БГНЕС